Agenda

2017

Diabetesdag
Op woensdag 22 november wordt van 10.00 - 14.00 uur een diabetesdag georganiseerd in de apotheek. Patiënten en klanten kunnen naar de apotheek komen om hun bloedsuikerwaarde te komen meten en diabetespatiënten die insuline injecteren en hun bloedsuikerwaarde meten mbv een bloedglucosemeter, kunnen deze meter laten controleren in de apotheek.  

2016

COPD dag 
Op woensdag 16 november 2016 wordt er wederom een COPD dag georganiseerd in de Lairesse apotheek. COPD patienten worden uitgenodigd voor een medicijngesprek met de apotheker waarin niet alleen de medicatie wordt besproken maar ook de inhalatietechniek van de inhalatoren. Naast het gesprek kan ook de spiermassa bij deze patienten worden bepaald door middel van een bio-impedantiemeting. Voor een goede conditie en inspanningsmogelijkheden is een goede samenstelling van lichaamsmassa bij deze patienten erg belangrijk. Deze meting wordt uitgevoerd in samenwerking met een diëtiste, Mieke Brand. Naast de meting wordt ook aandacht besteed aan de rol van voeding bij de aandoening COPD. COPD risicotest In de week van 14-18 november kunnen klanten de apotheek bezoeken om zich te laten testen op hoeveel risico zij lopen op COPD.  

2015

Voorlichtingsbijeenkomst Stoppen met roken
Op woensdag 10 juni 2015 wordt een voorlichtingsbijeenkomst stoppen met roken georganiseerd in samenwerking met longverpleegkundigen van het Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) in Amsterdam.

Datum: Woensdag 10 juni 2015, 16.00-17.30u Plaats: Aula van basisschool 'de Kans', Thomas van Aquinostraat 2, 1064 NE Amsterdam Sprekers: Cocky van Rijn en Forra Wittemans, Longverpleegkundigen SLAZ Aanmelding: info@delairesseapotheek.nl

COPD dag
Op woensdag 18 november 2015 wordt een COPD dag georganiseerd in de Lairesse apotheek. COPD patienten worden uitgenodigd voor een medicijngesprek met de apotheker waarin niet alleen de medicatie wordt besproken maar ook de inhalatietechniek van de inhalatoren. Naast het gesprek kan ook de spiermassa bij deze patienten worden bepaald door middel van een bio-impedantiemeting. Voor een goede conditie en inspanningsmogelijkheden is een goede samenstelling van lichaamsmassa bij deze patienten erg belangrijk. Deze meting wordt uitgevoerd in samenwerking met een diëtiste, Mieke Brand. Naast de meting wordt ook aandacht besteed aan de rol van voeding bij de aandoening COPD. COPD risicotest In de week van 16-20 november kunnen klanten de apotheek bezoeken om zich te laten testen op hoeveel risico zij lopen op COPD.

2014

Voorlichtingsbijeenkomst ADHD
Op 17 juni 2014 wordt een voorlichtingsavond ADHD georganiseerd in samenwerking met psycholoog M.W. Rijksen. Deze avond wordt georganiseerd in het VUMC van 19.30u tot 21.30u.

Diabetesdag
Op donderdag 13 november 2014 wordt van 10.00u tot 14.00u in de Lairesse apotheek een diabetesdag georganiseerd. Dit houdt in dat cliënten naar de apotheek kunnen komen om hun bloedsuikerwaarde te komen meten. Patiënten die insuline injecteren worden uitgenodigd om hun bloedglucosemeter te laten controleren in de apotheek.

2013

Voorlichtingsbijeenkomst Stoppen met roken
Op 30 oktober 2013 wordt een voorlichtingsavond Stoppen met roken georganiseerd ism een een poliklinische apotheker van het Stichting Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) en een longverpleegkundige en longarts van het SLAZ. Deze avond wordt georganiseerd in het SLAZ van 18.00 - 19.30u.

Diabetesdag
Op donderdag 14 november wordt van 10.00 - 14.00 uur een diabetesdag georganiseerd in de apotheek. Patiënten en klanten kunnen naar de apotheek komen om hun bloedsuikerwaarde te komen meten en diabetespatiënten die insuline injecteren en hun bloedsuikerwaarde meten mbv een bloedglucosemeter, kunnen deze meter laten controleren in de apotheek.