« Terug naar vorige pagina

Dienstverlening

Herhaalservice

Voor medicijnen die u op advies van uw huisarts of specialist chronisch gebruikt kunt u een herhaalrecept aanvragen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Door te bellen naar de praktijk van uw huisarts of medisch specialist.
  • Door gebruik te maken van de online herhaalservice, een persoonlijke omgeving waar u herhaalrecepten online kan aanvragen. Omdat wij zorgvuldig met uw gegevens willen omgaan moet u de eerste keer een registratie procedure doorlopen, dit wijst zich vanzelf. Vervolgens kunt u heel eenvoudig via een link op onze website online uw medicatielijst bekijken en herhaalrecepten aanvragen. Dit geldt ook voor de anticonceptiepil. Om de pilservice online te activeren is eenmalig een recept nodig van de (huis)arts. Daarna kan de anticonceptiepil zonder recept bij de apotheek worden aangevraagd.
  • Het kan ook door u aan te melden bij de offline herhaalservice. Dan zorgen wij ervoor dat uw medicijnen elke maand of elke drie maanden voor u klaar staan zonder dat u zelf een recept hoeft aan te vragen. Het gaat dan om medicijnen die u chronisch gebruikt, oftewel medicijnen die u dagelijks in moet nemen. Het aanvragen van een recept wordt geregeld door de apotheek.

Door gebruik te maken van onze online of offline herhaalservice heeft u uw medicatie altijd op tijd in huis!

Wilt u medicijnen voor nieuw opgetreden klachten of medicijnen die u kortdurend gebruikt (bijv. antibiotica) belt u dan met de assistente van uw huisarts.

 

Persoonlijk gesprek

Voor een persoonlijk medicijngesprek bent u ook welkom in onze apotheek. Hiervoor hebben wij een aparte spreekkamer om uw privacy volledig te kunnen garanderen. Tijdens het medicijngesprek bespreekt de apotheker samen met u, en indien nodig met de huisarts, uw medicijnen en het gebruik daarvan. Het inloopspreekuur van de apotheker is op maandag, dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 15.00u. Ook voor overige vragen kunt u terecht bij de apotheker. Uiteraard zullen wij, in overleg met u, ervoor zorgen dat alle relevante informatie over wijzigingen in uw medicatiedossier worden overgedragen aan andere zorgverlener waarmee u een behandelrelatie heeft.

 

Medicatieoverzicht

Om veilige zorg te kunnen verlenen is een actueel medicatieoverzicht nodig. Daar hebben wij uw hulp bij nodig! Informeer ons bij wijzigingen in uw medicijngebruik, gebruik van vrij verkrijgbare middelen (zoals pijnstillers en vitamines), zwangerschap, borstvoeding, bijwerkingen, allergieën en alles wat voor uw medicijngebruik van belang kan zijn.

Voor een goed medicijngebruik is het belangrijk dat u zelf weet waarom u wat gebruikt. Meld wijzigingen in medicatie of dosering bij uw apotheker en arts. Tevens adviseren wij u om een actueel medicatieoverzicht, waarop ook allergieën en intoleranties vermeld staan, overal mee naar toe te nemen.

Wilt u graag een overzicht van uw medicijnen? Vraag bij ons om uw actueel medicatieoverzicht.

 

Medicatierol

Wanneer u meerdere soorten medicijnen gebruikt, heeft u vaak een grote voorraad aan doosjes in huis. Het is soms moeilijk overzicht hierin te houden. Om toch uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheden in te nemen is een medicatierol, ook wel een baxterrol genoemd, een praktische oplossing voor u. De medicatierol bestaat uit zakjes waarin per tijdstip uw medicijnen zijn verpakt. Op ieder zakje staat welke medicijnen erin zitten, hoe deze eruit zien en hoe laat u deze moet innemen. Op het tijdstip dat u uw medicijnen moet innemen, scheurt u het zakje van de rol en kunt u uw medicijnen innemen. Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Bezorgservice

Indien u om medische redenen niet in de gelegenheid bent om zelf uw medicijnen op te halen dan kunt u op werkdagen gebruik maken van de gratis bezorgservice van de apotheek.

 

Dienstapotheek

Buiten onze openingstijden en tijdens de feestdagen kunt u voor spoedeisende recepten terecht bij de poliklinische en tevens dienstapotheek in het OLVG locatie west.

OLVG, locatie West,
Jan Tooropstraat 164.

T 020 5108826
F 020 6163894