« Terug naar vorige pagina

Services

Inloopspreekuur apotheker

Indien u vragen heeft over het gebruik van uw medicatie of bijwerkingen hiervan of heeft u een andere vraag voor de apotheker dan kunt u tijdens het inloopspreekuur terecht bij apotheker mw. A.M.A. Stoer-Langenburg. Het inloopspreekuur is op maandag, dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur.

Bezorgservice

Indien u om medische redenen niet in de gelegenheid bent om zelf uw medicijnen op te halen dan kunt u op werkdagen gebruik maken van de gratis bezorgservice van de apotheek.

Medicatierol

Wanneer u meerdere soorten medicijnen gebruikt, heeft u vaak een grote voorraad aan doosjes in huis. Het is soms moeilijk overzicht hierin te houden. Om toch uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheden in te nemen is een medicatierol, ook wel een baxterrol genoemd, een praktische oplossing voor u. De medicatierol bestaat uit zakjes waarin per tijdstip uw medicijnen zijn verpakt. Op ieder zakje staat welke medicijnen erin zitten, hoe deze eruit zien en hoelaat u deze moet innemen. Op het tijdstip dat u uw medicijnen moet innemen, scheurt u het zakje van de rol en kunt u uw medicijnen innemen. Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neem dan gerust contact met ons op!

Huidadvies

Wij beschikken over speciaal opgeleide apothekersassistenten die u een huidproduct kunnen adviseren die voor u het meest geschikt is. De apotheek beschikt over een uitgebreide lijn van huidverzorgingsproducten. Hierbij kan u onder andere denken aan Vichy, La Roche Posay, Eucerin, Avene, Dr. Schreuder, Embryolisse en Cetaphil.

Herhaalreceptenservice

Voor de herhaalreceptenservice zorgen wij ervoor dat uw medicijnen elke maand of elke drie maanden voor u klaar staan zonder dat u zelf een recept hoeft aan te vragen. Het gaat dan om medicijnen die u chronisch gebruikt, oftewel medicijnen die u dagelijks in moet nemen. Het aanvragen van een recept wordt geregeld door de apotheek.

De herhaalreceptenservice biedt de volgende voordelen:

  • De medicijnen liggen op tijd klaar in de apotheek
  • Wij regelen in overleg met uw arts dat uw recepten klaar staan
  • U hoeft niet meer te wachten tot medicatie klaar is gemaakt, het staat al klaar
  • Indien gewenst, krijgt u een overzicht van de medicatie die u gebruikt

Voor deze service kunt u zich aanmelden via info@delairesseapotheek.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Herhaalservice via de website

Naast de herhaalreceptenservice kunt u ook gebruik maken van de herhaalservice die de Lairesse apotheek biedt. U kunt uw herhaalmedicatie via de website aanvragen. Dit geldt ook voor de anticonceptiepil. Om de pilservice online te activeren is eenmalig een recept nodig van de (huis)arts. Daarna kan de anticonceptiepil zonder recept bij de apotheek worden aangevraagd.

Wij adviseren u om gebruik te maken van onze ‘herhaalreceptenservice’ indien het gaat om herhaalrecepten op regelmatige basis. Meer informatie over deze service leest u hierboven.

Werkwijze Lairesse apotheek

Eerste uitgifte
Als u een geneesmiddel voor het eerst krijgt voorgeschreven, kunt u dit direct na het bezoek aan uw huisarts of specialist ophalen bij de apotheek, indien dit op voorraad is.

Herhaalmedicatie 
Indien u een herhaalrecept aanvraagt bij de doktersassistente voor 12.00 uur, ligt de medicatie na twee werkdagen klaar voor u in de apotheek.